Bodarna

Fira midsommar även på midsommardagen

Är du sugen på mer midsommar när midsommaraftonen är över? Kom till Bodarna i Gagnef. Här firar vi av tradition på midsommardagen.

I Bodarna börjar vi med att klä midsommarstången på förmiddagen. På eftermiddagen körs den fram lövad och fin, ackompanjerad av spelmän och -kvinnor, dragen av en häst – så som vi alltid har gjort.

Stången reses av starka kvinnor och män, klädda i folkdräkter, till folkmusiktoner. Självklart dansar barnen runt den fina midsommarstången. 

Vi säljer björnlotter, fika, godis och korv. Det finns ett minizoo med djur på plats, och barnen kan även prova ponnyridning. Vi har också en fiskdamm med garanterat fiskfri fångst. Som nytt inslag i år kommer det att bjudas på enhjulingsshow av Unitwins.

Programmet ser ut som följer:
15:00 framkörning och resning av stång
Därefter: dans och lekar kring stången
15:00-18:00 Minizoo, hästridning och fiskdamm pågår. Kioskerna som säljer lotter, godis, fika, korv med mera har öppet.
17:00 Unitwins uppträder

Ett tips:
Midsommarfirandet i Bodarna är populärt, och det brukar vara ganska många bilar som ska parkera. Därför är det en god idé att komma en stund innan klockan 15, så att du hinner parkera i lugn och ro och ta en bra plats inför midsommartågets anländande med stången.

Bilden högst upp kommer från 2004 års firande. Så såg färden till festplatsen ut för tio år sedan, och vi fortsätter att vara trogna traditionen.

Här är en film från midsommar i Bodarna 2010. Den börjar också få några år på nacken, men är fortfarande representativ för hur firandet går till.

Välkomna att fira midsommar i Bodarna!