Bodarna

Fira dalamidsommar i mindre skala i Bodarna

Vill du fira midsommar 2013 i Dalarna? Här i Bodarna, Gagnef, reser män och kvinnor i folkdräkt majstången på lördagen, midsommardagen.

Här i Bodarna sker firandet i mindre skala än de mer kända majstångsresningarna i siljansregionen. Lite mindre, lite intimare – men med bibehållna traditionella inslag som ”tåget” med häst och trilla som drar fram stången till festplatsen, majstångsresningen till folkmusiktoner, och lekarna runt majstången.

[singlepic id=221 w=320 h=240 float=none]

Vår festplats, med utsikt över Västerdalälven, inramas av en fantastisk natur. Vi har ställt upp fikabord mellan träden, där våra besökare kan sitta och njuta.

Midsommarfirandet i Bodarna är perfekt för barnfamiljer. Här finns flera aktiviter för barn – lekar och dans, fiskdamm och björnlotteri är några exempel. Det finns gott om parkeringsmöjligheter, och festplatsen lämpar sig väl för barnvagnar.

Fira midsommar i Bodarna, Gagnef, Dalarna, om du vill fira traditionen naturskönt, avslappnat och i mindre format. Vi börjar klockan 15. Med tanke på att det brukar vara en del bilar som vill parkera, rekommenderar vi att ni kommer lite tidigare. Välkommen!