Fira dalamidsommar i mindre skala i Bodarna


Vill du fira midsommar 2013 i Dalarna? Här i Bodarna, Gagnef, reser män och kvinnor i folkdräkt majstången på lördagen, midsommardagen.

Här i Bodarna sker firandet i mindre skala än de mer kända majstångsresningarna i siljansregionen. Lite mindre, lite intimare – men med bibehållna traditionella inslag som ”tåget” med häst och trilla som drar fram stången till festplatsen, majstångsresningen till folkmusiktoner, och lekarna runt majstången.

inga bilder hittades

Vår festplats, med utsikt över Västerdalälven, inramas av en fantastisk natur. Vi har ställt upp fikabord mellan träden, där våra besökare kan sitta och njuta.

Midsommarfirandet i Bodarna är perfekt för barnfamiljer. Här finns flera aktiviter för barn – lekar och dans, fiskdamm och björnlotteri är några exempel. Det finns gott om parkeringsmöjligheter, och festplatsen lämpar sig väl för barnvagnar.

Fira midsommar i Bodarna, Gagnef, Dalarna, om du vill fira traditionen naturskönt, avslappnat och i mindre format. Vi börjar klockan 15. Med tanke på att det brukar vara en del bilar som vill parkera, rekommenderar vi att ni kommer lite tidigare. Välkommen!


Om Dan

Dan Forslund är upphovsman till Bodarnas hemsida (som såg sitt ljus i första versionen 2008), och den som utvecklar och uppdaterar den.