Sorg på redaktionen


En redaktionsmedlem har lämnat oss. Erik Forslund somnade in under söndagen, efter en tids sjukdom. Han skulle ha fyllt 88 år den 9:e augusti.

Erik har varit försvagad sedan i slutet av 2009, något som han själv haft svårt att acceptera. Han var en stolt man som helst ville klara sig själv. In i det sista hade han hoppet kvar, och planerade vad han skulle göra när han blev frisk igen. En sann optimist och ett föredöme.

På hemsidan stod Erik för det historiska materialet. Han var speciellt förtjust i original och profiler från förr, vilket också syns i hans texter. Redaktionen har fortfarande material som inte publicerats. Det kommer naturligtvis att kunna beskådas framöver.

Erik hade en andlig och poetisk sida också. Nedanstående dikt, som är det sista han skrev, är en hyllning till den livgivande solen som han fick tillfälle att njuta av under några fina dagar den här sommaren.

Tuppen gol,

Moder Sol sprider liv,

och värme över all vår jord,

Vi tacka Dig på himmelsk tron,

för livets kraft och trovärdig sann religion!

Vi tackar dig för alla dessa år. Som barnbarn och deras morfar, som vänner och som kolleger här på hemsidan. Vila i frid!
/Danne och Johan

 Erik Forslund, 1922-08-09 - 2010-07-25, som vi vill minnas honom.

Erik Forslund, 1922-08-09 - 2010-07-25, som vi vill minnas honom.


Om Dan

Dan Forslund är upphovsman till Bodarnas hemsida (som såg sitt ljus i första versionen 2008), och den som utvecklar och uppdaterar den.