Gott nytt år önskar webbredaktionen!


Bodarnas hemsida lanserades i oktober 2008, men det var 2009 som blev dess första riktiga år. Nu gör vi bokslut och blickar framåt.

I skrivande stund återstår strax över 50 besök för att vi ska vara uppe i 4000. Troligen inte unika besökare, då många besöker sidan från flera datorer – men det är klart imponerande!

Reaktionerna på hemsidan har hittills varit odelat positiva. Folk tycker det är kul att byn hamnat på internet – speciellt utflyttade ”boingar” som haft svårt att följa med i händelserna på distans. Redaktionen har fått mycket beröm för initiativ och skötsel. Det första nyhetslöftet för 2010 är att hålla ett minst lika bra nyhetsflöde här på sidan.

Något annat som varit populärt är de små korta filmer som klippts ihop från de olika evenemangen. I dessa YouTube-tider är det betydligt enklare att handskas med film, och få det bra, än det var för bara fem år sedan. Mer av den varan utlovas som nyhetslöfte nummer två.

Den historiska sektionen ligger redaktionen extra varmt om hjärtat. Det är så här historia ska hanteras – tillgänglig för alla. Planen är att utöka sektionen med fler artiklar. Bland annat planeras en artikel om när bystugan byggdes. Det är inte så länge sedan, men den blivande historien måste fångas medan den finns i tydligt minne. Utökad historisk sektion är alltså det tredje nyhetslöftet.

Det fjärde och sista löftet är att fortsätta utveckla hemsidan. Förvänta er en ansiktslyftning av något slag under året. Förslag och önskningar mottages med intresse. Vad vill ni se på hemsidan?

Då återstår bara att önska er alla ett riktigt gott nytt år! Den här bilden får avsluta året, som en kontrast mot kyla och snödrivor:


Om Dan

Dan Forslund är upphovsman till Bodarnas hemsida (som såg sitt ljus i första versionen 2008), och den som utvecklar och uppdaterar den.