Midsommarsuccé!


Midsommarfirandet i Bodarna i lördags var inget annat än en succé. Föregående år slogs såväl besöks- som intäktsmässigt.
– Uppskattningsvis mellan 1 300 och 1 500 personer besökte oss, säger en nöjd Lennart Finn, ordförande i bystugeföreningen.

Foto: Sofia Forslund

Foto: Sofia Forslund

2010 var det bästa midsommarfirandet på tio år. Nu höjer Bodarna ribban igen, med att öka intäkterna med runt 20 procent för firandet 2011. Naturligtvis spelade det fina vädret in, men utan bybornas engagemang hade resultatet inte blivit så bra.

Idéerna med minizoo och ponnyridning gick väl hem, vilket syntes i att fler besökare var kvar längre än vanligt.
– Efter lekarna runt stången brukar det bli tomt rätt fort, men i år satt folk kvar och fikade ett bra tag efteråt, säger Dan Forslund, informationsansvarig i byn.
Han berättar att besökare kom och gav beröm för att Bodarna firar midsommar ”på riktigt”, men samtidigt har en levande tradition som förnyas.

Något annat som mottogs positivt var fikat som bjöds på till de som varit med och klädde stången på förmiddagen.
Bilder från firandet finns på Facebook i detta galleri. Bilderna kommer att läggas på hemsidan senare.

Foto: Tomas Ström

Foto: Tomas Ström

Tillägg:
Styrelsen vill passa på att tacka alla som varit engagerade i kommittéer och annat, som gjort arrangemanget möjligt. Stort tack! Ni är hjältar allihop.


Om Dan

Dan Forslund är upphovsman till Bodarnas hemsida (som såg sitt ljus i första versionen 2008), och den som utvecklar och uppdaterar den.